12.1.1 Koulutusohjelman tavoite

Medioiden digitalisoitumisen myötä audiovisuaalinen viestintä, sisältösuunnittelu ja informaatioteknologia ovat solmiutumassa toisiinsa yhä tiiviimmin. Viestinnän koulutusohjelma, jonka opetusohjelmassa kohtaavat humanistis-yhteiskuntatieteellinen tutkimus, liiketoiminta ja it-osaaminen, antaa viestinnälliset, taiteelliset ja tietotekniset valmiudet toimia tässä jatkuvasti kehittyvässä kentässä. Koulutusohjelman erityisalueita ovat digitaalinen design, joka syventää graafisen suunnittelun, visuaalisen kulttuurin ja mediasuunnittelun tietoja ja taitoja, ja verkkoviestintä, joka perehdyttää opiskelijat verkottuneeseen mediaympäristöömme ja sen edellyttämiin suunnittelun, tuotannon ja viestinnän taitoihin (interaktiivisten verkkopalveluiden suunnittelu, verkkotekstien tuottaminen, liikkuva kuva verkossa, ...).

Kummankin suuntautumisvaihtoehdon opiskelijat perehtyvät kaikille yhteisillä opintojaksoilla syvällisesti digitaalisen viestinnän keskeisiin tekniikoihin, erityisesti verkkosivustojen tuottamiseen, visuaaliseen suunnitteluun ja kuvankäsittelyyn uusmediaympäristöissä sekä käyttöliittymäsuunnitteluun. Lisäksi he tutustuvat mediakulttuurin historiaan ja nykyisyyteen, oppivat analysoimaan mediaympäristöään kriittisesti ja syventyvät viestinnän teorioihin ja sen käytäntöihin.

Opetuksessa viestinnän ja tietotekniikan osaaminen kytkeytyvät yhtäältä mediataiteeseen ja graafiseen suunnitteluun, toisaalta mediatutkimukseen pohjautuvaan tietoon ja osaamiseen. Koulutusohjelman sisällöissä korostuvat lisäksi visuaalinen luovuus, kansainvälisyys, projektityöskentely, teorian ja käytännön vuorovaikutus sekä kriittinen ajattelu. Koulutusohjelma tuottaa interaktiivisia medioita tuntevia ja niiden tekniikoita hallitsevia sisällöntuottajia, jotka osaavat toimia alati muuttuvassa monimediaalisessa ympäristössä. Tutkinnon suorittaneet sijoittuvat erilaisiin mediaan ja uusmediaan liittyviin viestinnän, markkinoinnin ja mainonnan suunnittelu-, toteutus- ja kehittämistehtäviin (esimerkiksi projektipäälliköiksi, viestintäpäälliköiksi, visualisoijiksi tai konseptisuunnittelijoiksi).


Takaisin sisällysluetteloon