16.2.5.3 SH22 HOITOTYÖ TOIMINTANA

Opintokokonaisuuden tavoite
Opiskelija sisäistää hoitotyön ammatillista toimintaa ohjaavan arvo- ja tietoperustan. Opiskelija ymmärtää hoitotyön ja sen kehittymisen perustuvan hoitotieteelliseen tietoon. Opiskelija kehittyy itsetuntemuksessaan ja ammatillisessa kasvussaan kyeten vuorovaikutussuhteeseen erilaisten asiakkaiden (yksilö, perhe, yhteisö) ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Opiskelija tunnistaa potilaan muutosvaiheet hoitotyön toiminnassa ja osaa vastata niiden aiheuttamiin tarpeisiin. Opiskelija kykenee itsenäiseen päätöksentekoon hoitotyössä yhdessä potilaan tai asiakkaan ja hänen läheistensä kanssa. Opiskelija oppii laatimaan, toteuttamaan ja arvioimaan hoitotyön suunnitelmaa yhdessä potilaan ja hänen läheistensä ja muiden ammattihenkilöiden kanssa. Opiskelija kykenee moniammatilliseen yhteistyöhön sosiaali- ja terveysalan palveluiden suunnittelussa ja johtamisessa. Opiskelija kehittyy laadulliseen, taloudelliseen ja tehokkaaseen toimintaan ja omaa valmiuksia yrittäjyyteen. Opiskelija omaksuu tietotekniikan osaksi työtään.

Instituuttien profiilien mukaiset tavoitteet

Espoo-instituutti, Espoon keskus
Instituuttikohtaisena tavoitteena on, että opiskelija kehittää kulttuuritaitoaan jatkuvasti olemalla vuorovaikutussuhteessa taustaltaan erilaisten asiakkaiden kanssa ja soveltaa kulttuuriosaamistaan hoitotyössä ennakkoluulottomasti. Opiskelija kehittää asiantuntijuuttaan sisäistääkseen sen osaksi ammatti- identiteettiään.

Lohja-instituutti
Opiskelija kykenee sairaanhoitajana vastaamaan yhteiskunnan ja työelämän muuttuviin vaatimuksiin tukiessaan potilaan/ asiakkaan hyvinvointia ja terveyttä hoitotyön keinoin sekä julkisessa palvelujärjestelmässä että yksityisenä yrittäjänä. Opiskelija hyödyntää ammatissaan yrittäjähenkisyyttä ja sisäistä yrittäjyyttä sosiaali- ja terveysalalla.

Hyvinkää-instituutti
Opiskelija omaksuu yhteisökeskeisiä hoitotyön auttamismenetelmiä, tutkii niiden vaikuttavuutta ja pyrkii kehittämään niitä. Hoidossa on keskeistä ihmisen auttaminen hänen omassa ympäristössään yhteisöllisiä voimavaroja vahvistaen.

Porvoo-instituutti
Opiskelija on selvillä terveydenhuollossa yleisesti käytettävästä tieto- ja viestintätekniikasta kehittyäkseen vastaamaan ammatin tulevaisuuden haasteisiin.

Vantaa-instituutti
Opiskelijat syventävät tietoa perhehoitotyöstä ja hoitotyön toiminnasta. Opiskelijat saavat valmiuksia tunnistaa perheen erilaisia muutosvaiheita ja vastata niiden aiheuttamiin tarpeisiin.

Suoritustapa, kirjallisuus ja arviointi sovitaan yhdessä opiskelijoiden kanssa.


Takaisin sisällysluetteloon