14.2.2 OPISKELIJAN AMMATILLINEN KEHITTYMINEN
Koulutuksella pyritään vastaamaan maaseudulla tapahtuviin muutoksiin kouluttamalla maaseutuelinkeinoihin perehtyneitä, laaja-alaisia ja monipuolisia asiantuntijoita ja yrittäjiä. Koulutuksen tavoitteena on antaa riittävät tiedot ja taidot maataloudesta ja muusta yritystoiminnasta. Opiskelija tuntee maaseudun toimintaympäristönä ja siellä toimivat organisaatiot sekä hallitsee kehittämistyössä tarvittavia taitoja; tietotekniikkaa, kielitaitoa, projektiosaamista, neuvontaa ja viestintää.

Agrologin ammattitaito ilmenee valmiutena kehittää itseään, työympäristöänsä ja ammattialaansa. Opiskelijalle kehittyy kyky ymmärtää maaseudun tilannetta ja maaseutuelinkeinojen biologisia, teknisiä ja taloudellisia ratkaisuja teoreettisesti sekä kyky kehittää ja uudistaa käytäntöjä.

Opiskelu tapahtuu monialaisessa ympäristössä ja yhteistyössä työelämän kanssa. Opiskelijan henkilökohtainen oppimissuunnitelma on tavoitteenasettelun ja itsearvioinnin väline. Opiskelijalla on mahdollisuus ohjata ja arvioida itse oppimistaan ja konstruoida tietoa oman ammatillisen kasvunsa mukaisesti. Ammattiopinnoissa opiskelija voi erikoistua teknologiaan, kasvi-, kotieläin tai metsätuotantoon. Valinnaiset opinnot tarjoavat opiskelijalle mahdollisuuden syventää tietoja oman koulutusohjelman sisällä esimerkiksi maaseudun kehittämistoiminnassa tai suuntautua omaa koulutusohjelmaa laajempiin opintoihin esimerkiksi ympäristönhoidossa tai liiketaloudessa

Opiskelijan ammatillinen kehittyminen etenee suorittajasta suunnittelijaksi ja analysoijaksi ja päätyy kehittäjäksi ja vaikuttajaksi. Työelämän keskeisiä osa-alueita ovat omatoiminen tiedon hankinta, kokonaisuuksien hallinta, kansainvälinen toimintataito, kommunikaatiotaito, sosiaaliset valmiudet, luova ajattelu sekä oman alan erityisosaaminen.




Takaisin sisällysluetteloon