12.1.2 Opiskelijan ammatillinen kehittyminen
Viestinnän koulutusohjelman opiskelijat kouluttautuvat digitaalisen viestintäkulttuurin ja visuaalisen suunnittelun asiantuntijoiksi. Valmistuttuaan he tuntevat audiovisuaalisen kulttuurin historian ja nykypäivän, osaavat ennakoida medioiden tulevaisuutta sekä hallitsevat digitaalisten medioiden funktiot ja mahdollisuudet. He myös osaavat hyödyntää näitä tietoja suunnittelutyössä ja omissa tuotannoissaan.

Opintojen alkuvaiheessa opiskelija syventää yleissivistystään ja kielitaitojaan. Samalla hän tutustuu audiovisuaalisen mediailmaisun ja kuvan tekemisen perusteisiin, digitaalisen sisällöntuotannon perustyövälineisiin sekä audiovisuaalisen mediakulttuurin historiaan ja nykyisyyteen.

Seuraavina vuosina opiskelija etenee perustaitoihin painottuvista opinnoista kokonaisuuksiin, jotka edellyttävät analyyttisyyttä ja kriittisyyttä sekä laaja-alaisempaa verkkojulkaisemisen ja visuaalisen suunnittelun osaamista. Näiden opintojen myötä opiskelija saa syvempää tietoa työvälineistä ja menetelmistä sekä hankkii ammatilliset valmiudet suunnitella ja toteuttaa sisältöjä digitaalisiin medioihin.

Koulutusohjelman tavoitteena on sijoittaa näin hankittu suunnittelu- ja viestintätekninen tietämys laajempaan kulttuuriseen kontekstiin. Opiskelijat oppivat opintojensa myötä asemoimaan omat tuotantonsa suhteessa ympäröivään mediakulttuuriin ja näkemään omien töidensä kulttuurisen ja taloudellisen merkityksen.

Opiskelijat alkavat opintojensa toisesta opiskeluvuodesta lähtien profiloitua omaan suuntautumisvaihtoehtoonsa, verkkoviestintään, digitaaliseen designiin tai 3D-visualisointiin ja -animointiin. Laajentamalla ja syventämällä valmiuksiaan vapaavalintaisilla opinnoilla, harjoittelulla sekä opinnäytetyöllä opiskelija voi suunnata osaamistaan omien kiinnostuksenkohteidensa mukaan.

Opiskelijan työharjoittelujakso sijoittuu yleensä toisen lukuvuoden lopulle ja kolmanteen lukuvuoteen. Harjoittelun voi suorittaa yhdessä tai kahdessa osassa. Harjoittelu on myös mahdollista - ja usein jopa suositeltavaa - suorittaa kesällä, esimerkiksi kahdessa osassa toisen ja kolmannen lukuvuoden jälkeen. Harjoittelu on ajoitettu niin, että opiskelijalla on sen alkaessa riittävät tiedot ja taidot, jotta hänen osaamisestaan on hyötyä harjoittelupaikalle ja toisaalta hänellä itsellään on mahdollisuus syventää oppimaansa. Pääsääntöisesti viimeiseen opintovuoteen ajoittuvan opinnäytetyön tarkoituksena on osoittaa opiskelijan valmiudet soveltaa oppimiaan viestinnällisiä tietoja ja taitoja media-alan suunnittelu- ja asiantuntijatehtävissä.




Takaisin sisällysluetteloon